Even voorstellen

Hi,

Mijn naam is Sylvana, initiatiefnemer en eigenaar van Horses Health. In het voorjaar van 2020 werd ik voor het eerst moeder en tijdens mijn verlof periode vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. In 2017 ben ik namelijk samen met mijn partner en paarden verhuisd van Den Haag naar Schoonebeek, maar in plaats van mijn hart te volgen en te gaan werken met mijn paarden zat ik gewoon 36u per week op kantoor. En toen ik eenmaal thuis zat met de kleine lieve baby in mijn armen wist ik, dit is niet mijn toekomst. 

Wat dan wel? Ik had mijn instructeursdiploma bij de KNHS gehaald, maar het lesgeven maakte mij ook niet gelukkig. Ook de aanvulling tot instructrice in het freestyle systeem van Emiel Voest had mij niet volledig gebracht waar ik heen wilde. Ging ik dan toch die opleiding psychologie volgen waar ik al jaren van droomde? En toen kwam ik paardencoaching tegen. Na wat onderzoek wist ik, dit is wat ik wil. En stiekem is dit ook de rode draad die al jaren door mijn leven gaat. 

Opgegroeid in een minder fijne thuis situatie, op jonge leeftijd een burn-out, gescheiden ouders en helaas ook meerdere keren kennis gemaakt met de politie vanwege (huiselijk) geweld. Maar altijd waren daar de paarden. Na het lezen over wat paardencoaching is en wat dit voor een mens kan betekenen wist ik: zij hebben mij mijn hele leven lang geholpen en gebracht waar ik nu ben. Ik snapte ook waarom mijn pony vroeger niet altijd ‘luisterde’ naar wat ik wilde. Dat lag niet aan hem, maar aan mijn gemoedstoestand en energie. Hij wilde mij wat vertellen. En dus ben ik in 2020 begonnen aan een opleiding tot (paarden)coach. Naast meerdere modules met de paarden, bestond de opleiding ook uit een intensieve module algemene coaching. Ook zonder paard sta ik dus mijn ‘vrouwtje’ en kan ik jou begeleiden naar de beste versie van jezelf. Inmiddels is deze opleiding met een positief resultaat afgesloten, maar dat betekend niet dat het leren hiermee klaar is. Momenteel volg ik een opleiding HBO Psychosociaal Counselor bij Psychodidact, waarna de sessies ook (deels) vergoed kunnen worden door de (aanvullende) zorgverzekering. Zodra dit zover is maak ik dat uiteraard bekend!

Kwaliteit staat bij mij op nummer 1. Zowel in mijn coaching als in de zorg voor mijn paarden. Mijn paarden komen jaarrond zoveel mogelijk buiten. Hierbij zorg ik ervoor dat ze altijd met minimaal 2 paarden samen staan, zodat er fysiek contact plaats kan vinden. Daarnaast hebben ze altijd beschikking over vers water en wordt er kwalitatief goed hooi en vitaminebrok gevoerd, aangepast op de behoeften van het paard. De paarden krijgen regelmatig ‘vakantie’ en worden lichamelijk in goede conditie gehouden. De paarden worden alleen ingezet tijdens de coaching als zij zelf goed in hun vel zitten en geen ongemakken ervaren.

Ubaila, geboren in 2001 en een echte harde werker. Zij doet eigenlijk niks liever dan sporten. Nu ze een dagje ouder wordt doen we het qua sport wat rustiger aan. Ze heeft inmiddels al meerdere veulens gehad en is tijdens de coaching ontzettend lief. Zowel voor kinderen als volwassenen. 

Barcelona, geboren in 2006 en de koningin van stal. Barcelona geniet van aandacht en is enorm goed in het aanvoelen van onze gemoedstoestand. Barcelona heeft in 2020 haar 1e veulen gehad en ontpopte zich direct tot een fantastische moeder.

Sofie (bonte) en Isabella (zwart), de 2 kleinste van stal. Deze 2 lieverds hebben wij gekregen bij de aankoop van ons huis. Zij worden op dit moment niet gebruikt tijdens de coaching, maar zijn hier vooral als gezelschapsdieren.